Протестиращи миньори и енергетици блокираха главни пътни артерии в област

...
Протестиращи миньори и енергетици блокираха главни пътни артерии в област
Коментари Харесай

Протестиращи миньори и енергетици блокираха главни пътища в област Стара Загора

Протестиращи миньори и енергетици блокираха основни пътни артерии в област Стара Загора. Малко преди 7:00 часа те ограничиха опцията за прекосяване през прохода Хаин боаз в региона на село Гурково. Протестиращите блокираха и основния път сред Стара Загора и Хасково, основния път София- Бургас, както и придвижването пред Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

Енергетиците упорстват за отсрочване на точката за Териториалните проекти за обективен преход, която би трябвало да се гледа по време на днешното изключително съвещание на Министерския съвет.

При гражданското непокорство на прохода „ Република “ се стигна до напрежение сред протестиращи и водачи.

Припомняме, че вчера миньори, енергетици и представители на синдикални организации се събраха пред постройката на Културния център в Раднево, където трябваше да се организира изключителната среща с представители на Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване и благоустройството. 

В сряда беше планувано гласоподаване на Плановете за обективен преход на въглищните райони, само че беше отсрочено поради зародилото напрежение. Вчера заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов беше в Раднево, само че синдикати, миньори и енергетици отхвърлиха да го изслушат.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР