Протестиращи жители на столичния квартал Младост 1, блокираха движението по

...
Протестиращи жители на столичния квартал Младост 1, блокираха движението по
Коментари Харесай

Протестиращи жители на столичния кв. Младост 1 блокираха Цариградско шосе

Протестиращи поданици на столичния квартал " Младост 1 ", блокираха придвижването по бул. " Цариградско шосе ", поради центъра за лекуване на наркомании в болница " Света Анна ", оповестява БНР.

Те не имат вяра на здравния министър Кирил Ананиев, че центърът за наркозависими ще бъде изместен до края на декември .

Протестиращите упорстват, че мястото на Центъра за лекуване на наркомании и зависимости не е до жилищни здания, учебни заведения, детски градини и детски площадки , които се намират в региона на болница " Света Анна ".

Те дават обещание да блокират " Цариградско шосе " всеки понеделник , до момента в който не се случи преместването.
 Жителите на
Жителите на " Младост " плашат с блокади поради центъра за наркозависими

Не имат вяра на Министерство на здравеопазването, че мярката е единствено краткотрайна

Припомняме, поради преместването на метадоновата стратегия към Държавна психиатрична болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм в УМБАЛ " Св. Анна " жителите на " Младост " се подвигнаха на митинг .

Те бяха безапелационни, че няма да позволен центърът за наркозависими да действа до домовете им и упорстват за неговото неотложно унищожаване от квартала . Гражданите не останаха уверени, от уверението на здравното министерство, че мярката центърът да се намира в " Окръжна болница " е краткотрайна.

Здравният министър Кирил Ананиев предложения протестиращите на диалог .

Припомняме, преди два месеца с решение на Министерски съвет Националният център по наркомании (НЦН) влезе в структурата на Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) . Преди това обаче на няколко пъти напрежението се повишаваше по отношение на желанията Центърът, който сега се намира на улица " Пиротска ", да бъде изместен. Това се постанова, защото договорът със Столичната община, която е притежател на постройката, е изминал .

Жителите на кв. " Банишора " също се подвигнаха на митинг против разполагането на Центъра по наркомании на тяхна територия.
 Местят метадоновата стратегия от
Местят метадоновата стратегия от " Младост " до края на годината

Временно тя е на територията на УМБАЛ " Св. Анна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР