Протестиращи излязоха по улиците в няколко бразилски града в събота,

...
Протестиращи излязоха по улиците в няколко бразилски града в събота,
Коментари Харесай

Протестиращи в Бразилия настояха за импийчмънт на президента Болсонару

Протестиращи излязоха по улиците в няколко бразилски града в събота, с цел да изискат импийчмънт на крайнодесния президент Жаир Болсонару , чиято известност спадна през последните седмици поради корупционни кавги на фона на пандемията, осведоми " Ройтерс ".

Тази седмица стана известно, че министерството на защитата на Бразилия е споделило на управлението на Конгреса, че изборите през идната година няма да се проведат без изменение на системата за електронно гласоподаване в страната, с цел да бъде включена хартиена диря за всеки глас.
 Топ вестник в Бразилия изиска отстраняването на Болсонару
Топ вестник в Бразилия изиска отстраняването на Болсонару

След като ръководството на президента бе разтърсено от поредност кавги

Болсонару няколко пъти загатна без доказателства, че актуалната система е предразположена към измами, изказвания, които държавното управление на Бразилия отхвърли .

Болсонару ще се бори за втори мандат следващата година, в конкуренция, в която евентуално ще се сблъска с политическия си зложелател, някогашния ляв президент Луис Инасио Лула да Силва. Допитванията понастоящем демонстрират, че Болсонару губи против Лула .

Вчерашните митинги бяха най-малко вторият път този месец, когато бразилци излязоха по улиците в няколко града, с цел да се опълчват на Болсонару.
 Арестуваха върховен служител от Министерството на здравеопазването в Бразилия
Арестуваха върховен служител от Министерството на здравеопазването в Бразилия

Съобщения от мобилния му телефон подсказват, че срещата му с представител на " Коваксин " е била авансово планувана.

" Тук съм, тъй като е време да реагираме на геноцидното държавно управление, което имаме, което завладя страната ни ", акцентира Маркос Кирст, протестиращ в Сао Пауло, където се събраха хиляди стачкуващи.

Над 500 000 бразилци са умряли от COVID-19 при ръководството на Болсонару, който е всеобщо подложен на критика за отменяне на тежестта на болестта и опълчването на маските и ограниченията за обществено разграничаване.

Болсонару в този момент е разследван в Сената, който преглежда опцията за корупция, обвързвана с покупката на индийска коронавирусна ваксина.

Болсонару беше в столицата Бразилия по време на митингите и излезе на мотоциклет, до момента в който поздравяваше свои поддръжници.
 Коронавирус срина рейтинга на Болсонару в Бразилия
Коронавирус срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

Поредица от кавги, в които бе забъркано името на президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР