Протестиращи, изискващи незабавна оставка на премиера на Малта, блокираха входа

...
Протестиращи, изискващи незабавна оставка на премиера на Малта, блокираха входа
Коментари Харесай

Протестиращи в Малта блокираха входа до премиерския кабинет

Протестиращи, изискващи незабавна оставка на премиера на Малта, блокираха входа към кабинета му в последните демонстрации във връзка убийството на известна журналистка, предава AFP, представена от БГНЕС.
Маршът пред страничния вход на кабинета на министър-председателя Джоузеф Мускат стартира малко след 7:00 ч. локално време и включваше към 30 протестиращи.
Активисти седяха на земята, викаха, биеха барабани и надуваха свирки. Не беше ясно дали Мускат е бил в офиса си по това време.
В един миг публицистите, които отразяват събитието, бяха изтласкани от входа, а протестиращите бяха затворени вътре от бойци. По-късно те излязоха и се причислиха към други протестиращи отвън постройката.
Мускат разгласи по-рано този месец, че ще подаде оставка през януари, в отговор на вълната от всеобщи митинги поради доста подложеното на критика следствие за убийството на журналистката и блогърка Дафне Каруана Галиция през 2017 година. Разследването, което продължава, докара и до оставки на шефа на кабинета на Мускат и министър на туризма.
Каруана Галициа беше убита от бомба в автомобила си през октомври 2017 година след откриване на корупция на Средиземноморския остров със забъркани висши държавни чиновници. Нейното семейство упрекна Мускат, че пази участващите в убийството й. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР