Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в

...
Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в
Коментари Харесай

Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната 

Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и основни точки в страната, измежду тях Прохода на Републиката, магистралите " Тракия " и  " Струма ", акция имаше и в региона на граничния пункт " Дунав мост ". Хората са срещу териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които през днешния ден кабинетът ще прегледа на изключителното си съвещание. До на следващия ден страната ни би трябвало да показа на Европейската комисия въпросните проекти, с цел да получи съответните средства. Недоволните обаче се тормозят, че затварянето на въглищните централи ще докара до безработица и декларират, че са подготвени на неопределен митинг. 

Демонстрантите пробиха кордона на полицията и малко след 8 часа блокираха двете платна на автомагистрала " Тракия " на разклона при Стара Загора. Движението е спряно, образуваха се километрични опашки, предава БНР. 

След като блокираха Прохода на републиката в региона на Гурково, протестиращите слязоха на Подбалканския път, където блокираха и двете платна. Напрежение обаче няма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР