Протестиращ от движението „жълти жилетки“ загуби ръката си при сблъсъци

...
Протестиращ от движението „жълти жилетки“ загуби ръката си при сблъсъци
Коментари Харесай

Демонстрант загуби ръката си при протеста на жълтите жилетки в Париж

Протестиращ от придвижването „ жълти жилетки “ загуби ръката си при конфликти с полицията в Париж, избухнали пред постройката на Народното събрание, оповестява Агенция Франс Прес. По време на 13-та поредна проява хиляди се включиха в марша, почнал от площада край Триумфалната арка в центъра на френската столица.
Протестът протичаше обикновено до идването на шествието пред постройката на Народното събрание, където няколко маскирани стачкуващи започнаха да замерят полицейския кордон с камъни и самоделни бомбички. Полицията отвърна със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпръсне тълпата.
Маршът продължи по бул. „ Сен Мишел “, където погромът продължи – обект на вандалски прояви станаха автобусни спирки, коли и витрини на магазини.
Тежко раненият стачкуващ е потърпевш от зашеметяваща граната, хвърлена от полицията. Той е бил фотограф на „ жълтите жилетки “, опитващ се да снима лицата на провокаторите измежду редиците на стачкуващите.
При съботния митинг полицията е задържала 10 души. От вътрешното министерство оповестиха, че при конфликтите има ранени и минимум двама служители на реда.
Протести на „ жълтите жилетки “ се организираха и в Марсилия, Монпелие, Бордо и Тулуза. Общо в цялата страна на проява са излезли малко над 12 000 души, 4000 от които са протестирали в Париж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР