Протести в Созопол заради такса за гости. Собствениците на имоти

...
Протести в Созопол заради такса за гости. Собствениците на имоти
Коментари Харесай

Затворен комплекс в Созопол наложи на собствениците такса за гости и максимум 4 души в апартамент

Протести в Созопол поради такса за посетители. Собствениците на парцели в затворен комплекс край Созопол са принудени да им заплащат такса, с цел да влязат техни посетители. Хората се оплакват и от неналичието на разговор с представители на компанията, която дава отговор за поддръжката на общите пространства. 

Пред екип на NOVA притежателите описаха, че достъпът до комплекса, в който те имат парцели, е стеснен. За да влязат вътре са им нужни карти. 

Нов скок на цените по родното Черноморие готвят хотелиери

“Всеки апартамент има право на 4 карти - първите две са на по-ниска цена, вторите две - на по-висока ”, описа Александър.  

Приемането на посетители също се заплаща. таксата е 4 лв. дневно. 

Една от протестиращите дами, притежател на 6 жилището, споделя, че от Дружеството отхвърлят да й дадат нужният брой карти. Подобен е казусът и на друга. “Ние сме 5-членно семейство и едно от децата ми не може да влезе в комплекса, тъй като имаме единствено 4 карти ”, сподели дамата.

Проблеми има и поддръжката на комплекса. Оказва се, че притежателите на жилища  в 10-годишният комплекс заплащат електричеството си на цени за промишлени консуматори. “Въпреки, че комплексът е на над 10 години към днешна дата от май месец има подадено заявление към EVN за лични партиди на притежателите. До този миг ние не знаем на каква цена са били считани нашите сметки за електричество ”, споделя протестиращата.

900 лв. е била таксата за месец януари на една от недоволните собственички. 

Фирмата, която дава отговор за поддръжката на комплекса, излезе със мнение. 

Те обявиха, че са провели среща със притежателите на 15 юли. На нея е реализирано единодушие, “което ни слага в недоумение на продължаващите дейности на протестиращите ”, се споделя в изказването. 

Собствениците на парцели в комплекса показаха подготвеност да стачкуват до момента в който не настояванията им не бъдат чути.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР