Протести с насилие избухнаха в кенийската столица Найроби и други

...
Протести с насилие избухнаха в кенийската столица Найроби и други
Коментари Харесай

Кения се запъти към следизборна гражданска война

Протести с принуждение избухнаха в кенийската столица Найроби и други градове, откакто опозиционният лидер Райла Одинга съобщи, че на президентските избори е имало хакерска интервенция, вследствие на която са били манипулирани резултатите, съобщи Reuters.

Малко след изказването на Одинга по малкия екран ядосани протестиращи в бедняшките квартали на Найроби и бастиона на опозицията град Кисуму в Югозападна Кения подпалиха гуми, издигнаха барикади по улиците и влязоха в конфликти с полицията, обявиха очевидци.



В Найроби двама души били убити, откакто се възползвали от митингите, с цел да крадат, сподели началникът на полицията в града. В друга опозиционна цитадела в окръг Кииси полицията застреляла един човек, откакто разкрила огън по протестиращи, съобщи полицейски пълководец.





Одинга насочи обвиняванията си след оповестяването на изборните резултати от множеството секции, съгласно които президентът Ухуру Кениата има огромна преднина над опозиционния водач.

NASA's tallying of actual Form 34As from yesterday's election indicates the Presidential votes so far as:

NASA - 8.1m
Jubilee - 7.2m
— Raila Odinga (@RailaOdinga) 9 август 2017 година
Одинга разгласява в Twitter резултатите от личното си броене на гласовете. Според тях той печели с 8,1 милиона гласа против 7,2 милиона за Кениата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР