Протести на сепаратисти в Каталуния отново прераснаха в безредици снощи,

...
Протести на сепаратисти в Каталуния отново прераснаха в безредици снощи,
Коментари Харесай

Поредна нощ на безредици в Барселона

Протести на сепаратисти в Каталуния още веднъж прераснаха в вълнения нощес, когато стачкуващи влязоха в конфликти с полицията, а на телевизионни фрагменти се видяха горящи коли и барикади в Барселона, съобщи ДПА.

Полицията в североизточния испански район, където забранен от централните управляващи референдум за самостоятелност провокира конституционна рецесия преди две години, сподели, че стачкуващи са замеряли органите на реда с бомбички, камъни и с предмети, съдържащи киселина. Това е третият следващ ден на митинги след противоречивото решение на Върховния съд по-рано тази седмица да даде дълги присъди затвор на девет сепаратистки водачи за ролята им в референдума от октомври 2017 година

Регионалният водач Ким Тора прикани неотложно да бъдат спрени насилствените прояви в Барселона, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. "Не можем да позволим произшествия като тези, които виждаме по улиците. Това би трябвало да спре неотложно ", сподели Тора в ефира на районна телевизия.

Петдесетина души са получили здравна помощ, а минимум 20 са арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР