Протести избухнаха отново в центъра на Париж в петък заради

...
Протести избухнаха отново в центъра на Париж в петък заради
Коментари Харесай

Нови гневни протести в Париж. Опозицията внася вот на недоверие срещу правителството на Макрон

Протести избухнаха още веднъж в центъра на Париж в петък поради признатата пенсионна промяна на френското държавно управление.

Полицията влезе в конфликт с протестиращи и още веднъж употребява сълзотворен газ, с цел да се оправи с тълпата. По данни на френската телевизия BFMTV органите на реда са задържали 61 души в петък. Това е допълнение към други 310 души, които бяха задържани на

По-малки по мащаб митинги и манифестации се организираха и в Бордо, Тулуза и Страсбург. По-рано в петък полицията напръска с пикантен спрей млади протестиращи наоколо до университета Сорбоната, до момента в който други протестиращи блокираха придвижването в елементи от столицата.

" Няма да се откажем. Все още имаме вяра, че промяната може да бъде анулирана ", споделя един от стачкуващите пред осведомителна организация Агенция Франс Прес.

Друг стачкуващ споделя пред " Ройтерс ", че прокарването на закона без гласоподаване е " отказване на демокрацията... цялостно отказване на това, което се случва по улиците от няколко седмици ".

Това е втората нощ на безредици във френската столица, откогато президентът Еманюел Макрон реши да прокара противоречивите промени за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години без гласоподаване в Народното събрание. В отговор на това против държавното управление му бяха импортирани няколко претенции за избор на съмнение.

Първата беше подписана от самостоятелни депутати и членове на лявата коалиция Nupes в Народното събрание, а втората - от крайнодясната партия Национален фронт. Очаква се и двете оферти да бъдат обсъждани при започване на идната седмица.

Марин Льо Пен, водач на Националния фронт в Народното събрание, назова решението за пробутване на пенсионните промени " цялостен неуспех за държавното управление ".

То от своя страна съобщи, че измененията в пенсиите са от значително значение, с цел да се подсигурява, че системата няма да бъде претрупана.

Много хора обаче, в това число членове на профсъюзи, не са съгласни с това и към този момент повече от два месеца Франция е наранена от бурни политически диспути и стачки по този въпрос. Засегнати са превозът, публичните услуги и учебните заведения, а вследствие на стачката на събирачите на боклуци по улиците на столицата са оставени хиляди тонове отпадък.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР