Протестът, свикан от партийния актив на ГЕРБ тази сутрин пред

...
Протестът, свикан от партийния актив на ГЕРБ тази сутрин пред
Коментари Харесай

Протестиращите от ГЕРБ са пред парламента, искат разпускането му

Протестът, призован от партийния актив на ГЕРБ тази заран пред Министерски съвет прерасна в шествие, което първо спря пред постройката на Министерство на вътрешните работи със викания за оставка на вътрешния министър, а по-късно стигна и до Народното събрание, където се чуха претенции за разпускането му и нови предварителни парламентарни избори.  „ Всеки ден оттук насетне ще работим за рухването на това държавно управление, разпускането на 47-ото Народно заседание и предварителни парламентарни избори “, съобщи пред демонстриращите националният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

По-рано през днешния ден симпатизанти на най-голямата опозиционна партия у нас се събраха пред постройката на Министерски съвет с гледище за оставката на министъра на вътрешните Бойко Рашков и на цялото държавно управление поради ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. 

Към тях се причислиха и депутати от ГЕРБ-СДС.  „ Да допуснеш да бъде задържан водачът на опозицията е по-трудно да си го представиш, в сравнение с да бъде задържан министър-председателят. Гласът, който би трябвало да задава неуместни въпроси, който би трябвало да намира недостатъци на властта – в ареста. Това народна власт ли е? Днес сме тук, с цел да покажем, че не ни е боязън. Колкото повече ни удрят, толкоз по-силни и повече ще ставаме “, съобщи пред протестиращите заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Според него вчерашният арест на някогашния министър председател Бойко Борисов, който прекара нощта в Главната  дирекция „ Национална полиция “, е метод за кавга с опозицията. По думите му, Министерство на вътрешните работи се употребява за „ тънки политически сметки “ от страна на ръководещите. 

Сред протестиращите има симпатизанти от Перник и Видин. Движението по булевардите „ Дондуков “ и „ Цар Освободител “ е блокирано, а пред постройката на Министерския съвет е ситуиран полицейски кордон. Адвокатът на Борисов – Менко Менков заяви, че против него към момента няма повдигнато обвиняване. Той опроверга и появилата се по-рано информация, че Борисов е бил изместен в 7 РПУ и сподели, че той продължава да е в постройката на националната полиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР