Протестът по делото Дебора ще бъде изпратен в Окръжния съд

...
Протестът по делото Дебора ще бъде изпратен в Окръжния съд
Коментари Харесай

Изпращат протеста на делото „Дебора” в Окръжен съд - Пловдив

Протестът по делото „ Дебора ” ще бъде изпратен в Окръжния съд в Пловдив в петък. Това сподели районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Според прокуратурата констатациите на съда са несъществени. Делото стартира на 14 февруари, като с решение на Върховния касационен съд бе преместено в Пловдив, откакто всички съдии в Стара Загора си направиха отказ.

Ако второинстанционният съд не почете митинга, ще бъдат отстранени пропуските в обвинителния акт. След това делото ще продължи да се гледа в Районния съд на града под тепетата, изясни Димитрова. По думите ѝ делото постоянно е било приоритет на Районната прокуратура в Стара Загора. „ Работено е на цялостни обороти, извършено е извънредно качествено следствие, има и задоволително доказателства ”, добави тя.

Според нея откакто са се срещнали с причините на съда, наблюдаващите прокурори смятат, че безпричинно е върнато делото. " Достатъчно в детайли в ревюто на обвинителния акт е разказано какви са обстоятелствата, за които се твърди, че са недоизяснени. Затова ще бъде направен митинг. Има задоволително доказателства, с цел да бъде предаден обвиненият на съд ", счита Димитрова. И посочи, че се чака отбраната на Георгиев да апелира мярката за неотклонение и да желае домакински арест.

От своя страна юристите на обвинения Георги Георгиев ще апелират мярката, както и част от трите повдигнати към клиента им обвинявания. Защитата поддържа тезата, че част от тях са неразбираеми. Съдебното произвеждане против Георгиев беше прекъснато във вторник. Причината - в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на момичето черепно-мозъчна контузия. Съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение на Георгиев. Тя беше взета на 30 юли 2023 година и досега не е променяна. Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото по едно от обвиняванията - за заканите с ликвидиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР