Протест заради унизително ниските възнаграждения организираха служители на Регионалните здравни

...
Протест заради унизително ниските възнаграждения организираха служители на Регионалните здравни
Коментари Харесай

Здравни инспектори протестираха за заплати

Протест поради унизително ниските хонорари проведоха чиновници на Регионалните здравни инспекции /РЗИ/ във Варна и Добрич точно на професионалния си празник.

В обедната отмора здравни инспектори, лекари и лаборанти излязоха с фишовете си за заплати, които не са променяни от 2012 година Не ги зарадва и оповестено в уеб страницата на здравното министерство известие, че в края на март ще получат със задна дата нарастване от 1 януари приблизително с 18%.

То се постанова поради корекциите в минималната работна заплата. За Добрич растежът няма да е повече от 15%, а във Варна чиновниците още чакат явен план. Те разясниха и данните на Министерство на здравеопазването, че приблизително сега получават по 640 лева

“60% от работещите са с дълъг стаж и вземат по 510-530 лева, с цел да управляват обекти с милиони оборот”, изясни Веселина Божилова, водач на КТ “Подкрепа” в РЗИ-Варна. Същата е картината и в РЗИ-Добрич, където поради текучеството през лятото се постанова един контрольор да дава отговор за стотици обекти. Протестиращите настояха Министерство на здравеопазването да разпише разпоредба за обезпечено поетапно нарастване на заплатите им.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР