Протест в защита на отстранения заради фирми на негово име

...
Протест в защита на отстранения заради фирми на негово име
Коментари Харесай

Протест в защита на отстранения кмет стягат в Ракитово

Протест в отбрана на отстранения поради компании на негово име кмет на Ракитово Георги Холянов следва през днешния ден в градчето. Проявата е планувана за 16:00 часа. Междувременно решението за преустановяване на мандата през вчерашния ден е импортирано в Общинския съвет, а от локалния орган се чака да дефинира краткотрайно изпълняващ длъжността до последващи избори.

До отстраняването на Холянов се стигна след сигнал до Общинската изборна комисия, че той е едноличен притежател на капитала на три търговски сдружения. Решението не бе взето незабавно, а след приемане на публични информации от Търговския указател и Агенцията по вписванията, които удостоверяват това. Въпреки всичко, градоначалникът популяризира позиция, че сигналът е с погрешно наличие, твърдейки, че не е " нито шеф, нито пълномощник, търговски прокурист или шеф на посочените сдружения ".

А негови последователи са решили да го поддържат с протест, който ще се организира пред постройката на Общината. Поканата за събитието бе получена от е-поща на името на Димитрия Христоскова, само че с обръщението, подписано от друга жена - Стоянка Мутафалова от Костандово. В текста се насочат рецензии към медии, че не са показали и позицията на Холянов, което е квалифицирано като нарушение на журналистическата нравственос.

" За 4 месеца, през които Георги Холянов ръководи Общината, резултатите са повече от забележими " - написа още Димитрия или Стоянка, като кани кореспонденти да отразят на място мирния митинг, и дефинира решението за премахване като " един опит за поругаване и оклеветяване на един млад и упорит човек, който работи за нашата община. Нещо, което бяхме не запомнили, че може да ни се случи ".

По информация на " Марица " сега се събира и подписка в отбрана на Холянов. А самият той към този момент оповести, че ще апелира решението в съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР