Протест в София в защита на д-р Иван Димитров блокира

...
Протест в София в защита на д-р Иван Димитров блокира
Коментари Харесай

Близо 5000 души в Пловдив искат свобода за д-р Димитров

Протест в София в отбрана на доктор Иван Димитров блокира придвижването към Съдебната палата.

Множество жители пристигнаха пред постройката, с искане страната да направи нужното, с цел да отбрани българите и техните домове от похищения.

Ангел Джамбазки: Въоръженият мъж е свободен мъж

Лекар e упрекнат за убийството в Пловдив

Мъж е открит погубен в центъра на Пловдив

Протестиращите обявиха неодобрение от непозволеното, съгласно тях, задържане на доктор Иван Димитров в Пловдив за 72 часа поради ликвидиране на рецидивист. Те стопираха придвижването на трамваите по ул. „ Алабин “.

По-рано през днешния ден близо 5 хиляди души стачкуваха в поддръжка на доктор Иван Димитров в Пловдив , съобщи радио „ Фокус “.

Те се придвижиха от Второ районно ръководство до площад „ Съединение “. Там скандираха: „ Свобода за доктора “.

Една част от протестиращите се пробваха да влязат в постройката на Прокуратура, само че бяха спрени от полицията.

Опитаха се да открият, а по-късно и да се свържат по телефона с дежурния прокурор. Протестиращите упорстват за незабавното избавление на Димитров в и за промени в Наказателния кодекс.

Лекарят е задържан поради убийството на 38-годишния рецидивист Жоро Джевизов , по прякор Плъха, осъществено в петък.

„ Тук не е мястото, където да покажем, че сме патриоти, а да покажем, че пазиме едно вярно деяние на човек, който е работил по всички закони на човечеството вярно “, съобщи участник в митинга.

Стотици са се подписали в подписка в отбрана на Димитров. По неофициална информация той е стрелял по нахлули в двора на дома му крадци, откакто е бил ранен с нож от единия от тях.

Според протестиращите става въпрос за „ неизбежна самозащита “ и всеки би постъпил по същия метод на мястото на задържания.

„ Защо никой от управлението на града, на общината не е тук? Вижте какъв брой доста хора са пристигнали тук, пристигнали са тъй като не са задоволени от това, което страната прави за тях “, разяснява един от протестиращите.

Не можеш да защитиш дома си, имуществото си. Ако го защитиш, те арестуват “, възмути се пловдивчанка.

„ Искахме да се срещнем с дежурния прокурор, а подобен няма “, разгласи един от уредниците на митинга. „ От няколко часа получихме доказателство, че работещи институции като прокуратура в България няма “, акцентира той.

Според него това изяснява за какво доктор Димитров голословно е арестуван за 72 часа - „ с цел да могат институциите да почиват три дни и да няма кой да освободи от ареста лекаря “.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР