Протест в Пловдив по казуса с Международния Панаир и проверка

...
Протест в Пловдив по казуса с Международния Панаир и проверка
Коментари Харесай

Протест в Пловдив по казуса с Международния Панаир

Протест в Пловдив по проблема с Международния Панаир и инспекция на апелативната прокуратура във Варна против кмета Иван Портних. Организаторите на митинга считат, че страната и общината към момента могат да запазят собствеността си в смесеното сдружение след отхвърли на Търговския указател да впише решението за увеличение на капитала му.

„ Ако за някого акциите, които Варна има от „ Пловдивски панаир “ АД, са толкоз значими, да ги купи “, съобщи през днешния ден пред публицисти Портних. Така той разяснява изказване на депутата от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Стела Николова.



Тя заяви, че Апелативната прокуратура във Варна е почнала досъдебно произвеждане против Иван Портних за закононарушение по работа. Според нея следствието е поради бездействието му с връщането на акциите на Пловдивския панаир на страната. Николова показва, че през 2017 година Общинският съвет в крайморския град гласоподава акциите на сдружението да бъдат върнати в Министерството на стопанската система. Решението не е изпълнено от администрацията. Поради тази причина тя е подала сигнал до прокуратурата.



„ Чудесно е, че има формирано досъдебно произвеждане по случая, тъй като по този начин истината ще излезе нескрито “, уточни Портних. Той напомни, че въпросът с акциите на Варна е остарял и актуалната кметска администрация не е продавала нищо на Георги Гергов.

„ Пловдив или страната могат да получат акциите, в случай че платят 16 милиона лв. “, сподели Портних и добави, че средствата ще се употребяват целево за разрешаване на казуса с „ Дупката “ в центъра на крайморския град, която може да се трансформира в атрактивно място за отмора и изложби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР