Протест в Монтана заради намерение на германски инвеститор да изгради

...
Протест в Монтана заради намерение на германски инвеститор да изгради
Коментари Харесай

В Монтана протестират срещу плаваща фотоволтаична централа

Протест в Монтана поради желание на немски вложител да построи първата в страната плаваща фотоволтаична електрическа централа върху водите на язовир „ Огоста ”. По първични данни инсталацията ще заеме към половината от площта на язовира.

В подмяна, частната компания се ангажира да поеме финансирането на всички нужни ремонтни действия като язовирната стена, да вземем за пример, за която от години се приказва, че има потребност от незабавен ремонт и е рискова.

Жители на Монтана обаче имат терзания по отношение на прозрачността на плана. Те блокираха интернационалния път от и за „ Дунав мост ” 2.

„ Притесненията на всички рибари е, че по-късно няма къде да има място да се риболува. Никой не се допита до тези над 10 000 риболовци, които посещават водоема. Никой не пристигна да им изясни и да им каже какво следва. Доколкото знаем, става въпрос за над 10 000 дка повърхност ”, изясни Валери Спасов от съдружие „ Рибар ”.

От Министерството на стопанската система обясниха за NOVA, че има деклариран единствено капиталов интерес към бент. „ Огоста ”. Дали сходен план ще бъде стартиран следва да се реши от институциите след изследване на всички аспекти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР