Протест срещу заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за

...
Протест срещу заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за
Коментари Харесай

Не на маските скандират граждани пред МЗ

Протест против заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за наложителното носене на маски навън се организира в този час пред ведомството. Граждани се оповестиха срещу мярката още преди тя да влезе в действие.
Според протестиращите маските са по-скоро нездравословни и даже могат да увредят психическото здраве на хората, осведомят от Българска национална телевизия.

ФрогНюз напомня, че за желанието на здравния министър се разбра още при започване на тази седмица. След извършен експертен съвет епидемиолози и инфекционисти се сплотиха към мнението, че е належащо носенето на защитни маски навън за попречване разпространяването на COVID-19. Ден по-късно желанието за издаването на заповедта бе оповестено и от проф. Ангелов, който съобщи, че се чака до 30% спад на заболеваемостта.

Избухна обаче бурно публично неодобрение. Вчера министър председателят Борисов подреди в заповедта ясно да се опомене по кое време и при какви условия защитните маски ще бъдат наложителни. Изказването му пристигна ден откакто жители палиха маски по време на следващият ден на антиправителствени митинги. Такава проява имаше и през вчерашния ден.

В момента защитните маски за наложителни на открити публични места с висок риск, на които има скупчване на хора.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР