Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

#FoodGram - Вкусният път на Габриела Христова от графичния дизайн до кулинарната фотография

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

Габриела Христова е измежду дребния % хора, които умерено могат да заявят, че са постигнали огромната си фантазия. И тъй като в нейния случай е била да трансформира заниманието си в специалност, от няколко години тя няма нито един работен ден, тъй като прави това, което обича - снима храна.

Разбира се, преди снимането на храна е просто снимане, тъй като пристрастеността на Габриела към фотографията предхожда любовта ѝ към кулинарията. Но пък и тогава, и в този момент тя не стопира да опитва с камерата. " Обичах да фотографирам пейзажи, хора... въобще всичко, което ми се стори забавно и красиво. "

По това време Габриела работи в американска корпорация като графичен дизайнер. Новата си пристрастеност към снимането на храната открива по време на първото си майчинство, а през 2018 година дава живот и на кулинарния си блог.

Постепенно се случва и неизбежното - кулинарните ѝ фотоси биват видяни от от ден на ден хора в обществените мрежи и заниманието се трансформира в бизнес.

Днес Габриела усеща, че е постигнала фантазията в живота си и изобщо не съжалява, че е напуснала работа, тъй като от този момент се усеща " по-пълна с живот и смисъл от всеки път ". А решението не е било мъчно, тъй като и двете ѝ специалности имат нещо общо - творчеството. " На мнение съм, че в случай че човек е създател в една сфера, то той може да твори във всяка, която пожелае. "

Графичният дизайн не остава напълно зад тила ѝ, а влиза в приложимост в работата ѝ сега, тъй като изготвя дизайн за менюта на заведения за хранене. Понякога приема и планове, свързани напълно с предходната ѝ специалност, които просто ѝ се костват забавни.
 #FoodGram: Ваня Грозева - по какъв начин се живее с трима мъже у дома и къде е салдото сред вкусно и потребно
Да оцелееш с трима мъже у дома – къде е салдото сред вкусно и потребно

Ваня Грозева за поддържането на кулинарен профил в Instagram, за здравословните предписания и възпитаването на усета към хубавата храна

За Габриела Христова съвършената фотография е релативно разбиране, а и тя самата не обича този вид фотоси, при които като че ли всяко едно предписание е изпълнено до най-малкия подробност.

" Перфектна е тази фотография, която ще те накара да задържиш взор няколко секунди. Тази, която ще те накара да помислиш, да оближеш устни и ще ти опише история. В съвършената фотография си вложил сърце, а не сухи познания и скъпа камера. "

Възможно ли е тогава всяко ядене да бъде снимана вкусно? " Може. Ако го фотографирам аз ", дава отговор закачливо Габриела и прецизира, че добре подредените гурме чинии са по-лесни за снимане. Истинското предизвикателство обаче са елементарните домашно приготвени ястия, тъй като колкото и да обича сходна храна, точно тя не е най-фотогеничната. Въпреки това, обвързване на Габриела е да " извади най-красивите черти на модела, без значение дали той е човек, или неодушевен предмет ".

Коя храна се снима мъчно и коя - елементарно?

Някой би споделил, какъв брой пък да е мъчно да снимаш едно ядене... И може би ще е прав. Като човек, който не се опасява да излиза от удобната си зона, започнах да опитвам със  снимките и те някак се трансфораха в мой автограф.

Така едни бисквити биха могли да се снимат елементарно, като просто се подредят в красива паница. Същите бисквити могат да се снимат мъчно, като решиш да развихриш въображение и да пресъздадеш невъзможното.

А какъв брой да ти е мъчно, определяш самичък освен във фотографията, само че и в живота. И за двете бих споделила, че колкото повече си се потрудил и си вложил, крайният резултат е толкоз по-задоволителен. Затова поучавам хората: не пестете старания, не се опасявайте да пробвате, тъй като невъзможното е единствено на крачка от това да опитате.
 #FoodGram: Рая Радичкова и Александър Недялков от Bivouac – тандемът, който ни учи по какъв начин да готвим по-добре навън
Диви завършения - какъв брой по-вкусна може да е храната под намерено небе

Рая Радичкова и Александър Недялков за пътуването, за готвенето измежду природата и за писането на книга

Колко време тогава лишава снимането на един кадър за Instagram?

Като фотограф, снимащ за клиенти, съм сметнала всичко до последната минута. Ще ми повярвате ли, в случай че кажа, че може да отнеме даже няколко дни... Всеки кадър стартира с концепция за рецепта и продължава с пазаруване на артикули и нейното подготвяне. Стискаме палци да не се окаже неуспех и в случай че всичко е както би трябвало, прекосяваме към снимане на готовото ядене.

С това не свършваме до такава степен. Обичам да споделям, че обработката на фотосите е половината от работата и стигаме до идеален кадър, който може да бъде споделен в обществените мрежи.

Без какво не може всяка фотография и всяко ядене?

Една фотография не може без концепция, а едно ядене - без фалшификация.

Какво приготвяте най-често вкъщи?

Готвя всекидневно, тъй като доста държа да се храним с домашно приготвена, прясна, качествена храна. Не мисля, че има нещо повтарящо се, тъй като се стремя да има многообразие и въпреки всичко се преценявам с усетите на най-големите критици - децата. Естествено, техните обичани ястия са паста, бисквитена торта и палачинки.

Има ли артикули, с които избягвате да готвите?

Като всеки фен кулинар, съм любопитна към другите кухни и способи на готвене. Например веган рецептите и тези без глутен. Всички знаем, че детската диета е построена най-вече от въглехидрати и млечни артикули и в случай че желаеме децата ни да се хранят по-разнообразно, би трябвало да сме по-креативни, като сменяем да вземем за пример кравето мляко с кокосово, пшениченото брашно с бадемово и така нататък
 #FoodGram: Елица Сърбева от CakeAndPancake - софтуерният инженер, който ще ни накара да си оближем пръстите
Как един софтуерен инженер ще ни накара да си оближем пръстите

Елица Сърбева за вдъхновението, за предизвикването да готви вкусно и красиво и за удовлетворението от готвенето

Другата причина е, че живеем във времето на питателните алергии. На мен самата ми се наложи да съблюдавам противовъзпалитена диета, което изключваше алергени като глутен, мляко, яйца, соя и други артикули. Осъзнах с какво се сблъскват толкоз доста хора с хранителни непоносимости и започнах да обявявам различни предписания на типичен ястия.

Кои кулинарни книги бихте ни предложили?

Като кулинарен фотограф съм снимала няколко кулинарни книги и сигурно бих предложила едната от тях, която е с предписания за деца и тя е " Моята кухня - Гурме бебе " на началник Силвена Роу. Пълна е с чудесни уравновесени ястия за деца и със завладяващи фотографии, несъмнено.

Друга моя обичана кулинарна книга е " Готви мъдро " на Десислава и Стоян Георгиеви. В нея има чудесни предписания и не по-малко прелестни фотографии.

А някои забавни профили на кулинарни фотографи в Instagram?

Instagram е толкоз вдъхновяващо място за мен. Последвала съм доста профили на кулинарни фотографи и блогъри, които хранят сетивата. Едни от моите обичани, от които черпя ентусиазъм, са тези на  и.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР