Протест срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова организира днес организацията Спаси

...
Протест срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова организира днес организацията Спаси
Коментари Харесай

Протест #Данчеслез в центъра на София

Протест против столичния кмет Йорданка Фандъкова провежда през днешния ден организацията " Спаси София ". Шествието ще се движи от Министерски съвет до Столична община, началото му е 13 часа. 630 души са удостоверили, че ще отидат, на страницата на събитието във фейсбук " #ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество ”. 

Едва ли някой справедлив наблюдаващ на протичащото се в София ще отхвърли систематичните проблеми с пропуските в качеството; с мръсния въздух; с безредните и презастроени квартали, в които няма улици, учебни заведения, детски градини и зелени площи; с изчезващото ни архитектурно наследство; с велоалеите, които не са освен това от отблъскване на номера, и с губещият милиони пасажери годишно градски превоз. Време е тези, чиито заплати плащаме, да се захванат за работа и да ги заслужат, пишат уредниците от Спаси София. 



Сдружение Велоеволюция поддържа митинга, те желаят да спре построяването на велоалеи, до момента в който не се подсигуряват качествени планове със модерни решения за велосипеден превоз.  И още: повишение на квалификацията или освобождение на специалистите позволили недомислени велосипедни решения, основаване на механизъм за разговор с велоорганизации за разискване на велосипедни планове в работен режим преди одобряването на плановете и реализацията им и проверка на построените досега велоалеи и набелязване на ограничения за поддръжка и корекции на рискови места. 

Противници на митинга във фейсбук: 

Презастрояване! Ми приберете се по селата с цел да няма потребност да се строи толкоз. Вие не се побирате към този момент. Елате да видите нашата кметица-къщата ни е на две улици и нямаше улично осветяване съвсем 2месеца.А снегорин минава зимата единствено по маршрута за Рилския манастир през селото,ама добре е че и това прави,за да могат хората да отидат да го посетят, пише Radostina Nikolova.  

Наистина ли вярвате, че София е нетърпим град за живеене? Лично мнение - той става все по-добър, само че изисква време. Новият метод на ръководство, за който говорите, е всички ние да участваме в развиването на Столицата. Не единствено като отзиви, само че и като отговорности и дейности, е мнението на Малина Крумова. 

Изключително отчаяние е, че към всичките проблематични тематики, които посочвате като учредения за организирането на подобен митинг, които - въпреки и съгласно мен да са мощно пресилени и неотговарящи на действителността - е добре да бъдат сложени на вниманието на общината от жителите на града като израз на цивилен надзор върху активността ѝ, сте добавили и опорната точка " разрушение на културни монументи ". И доста тъпо, защото най-вероятно това се отнася за отстранения монумент " 1300 години България ", непоносимо произведение на комунистическия режим, на който апропо столицата дължи огромна част от оня образ, против който вие другояче негодувате. Според мен има две пояснения за тази ваша позиция по тази тематика: или смятате, че този недъгав монумент трябваше да остане в парка пред НДК на мястото, отредено за респект към починалите за България бойци, или просто сте решили да изредите каквото ви пристигна мислено от протичащото се в града през последните години, ей по този начин, с цел да има повече мотиви за недоволства. Което и от двете да ви е стимулирало, прави доста неприятно усещане уповавам се освен на мен, а и на другите хора с антикомунистически и патриотични настроения в София, твърди Deyan Piralkov. 

Не ми харесва, че тази работа с този митинг наподобява като пусната муха от противниковия лагер. Никак не претърпявам да ме манипулират.
От друга страна, на мен София от ден на ден ми харесва! Нима очаквате всички проблеми да изчезнат за няколко години?! Въпреки, че е ръководещ града, освен кметът е виновен за протичащото се.
През последните две десетилетия прекомерно доста пъти сме се подвеждали по упования всичко да се оправи бързо и да бъде идеално.
Предпочитам да имаме добър управител и резултатите от ден на ден и по-устойчиво да се усъвършенстват, показва позицията си Daniela Belenska. 

На тея сбирки единственото което аз имам да кажа е че детектора на лъжата в случай че вместо събира прахуляк почне да се употребява по предопределение може и да се оправим. Само и само единствено тогава! Иначе..... Който както желае да го приема това и без тва не ми обръщат доста много внимание. В последна сметка то май вие се събирате САМО с цел да се надлъгвате а не заради други аргументи. Успех ви поисквам, пише 
Valentin Gruev. 

Подкрепящи митинга във фейсбук: 

Хайде да Ви забележим в този момент оправданията,че " сте на работа " и е " студено " - неделя, 13 ч,протест # Данче слез,15 градуса.Теми:Билети за градски превоз,инфраструктора,вода.....и още, зове Нина Гергова, прочула се на контрапротестите против Орешарски. 

София тротоари няма! ФънДУПКОва ЗАСРАМИ съдебна експертиза!!!, зове Atanas Shumkov. 

вън!дъкова!, е късият пост на Violeta Voeva. 

Какво се хванахте за Данчето-промития мозък! Все едно не знаете, че тя е кукла на конци! Ако не тя, някой различен промит ще пристигна.. И отново ще е същото..., смята Ina Smile. 

И в Пловдив би трябвало да кажем: Ваньо, слез!, включва се Despina Angelova. 

Данче! Като слизаш вземи и Тиквата и ходете на майната си!, желае съдружие Изпълнение. 

Аз приканвам всеки български жител в София, който има опция и има позиция по тези въпроси да пристигна в 13 часа на бул. „ Дондуков " и дружно да защитим правата си за витално пространство, да се харчат парите обществено, да не се вършат поправки на ремонтите!, прикани Борис Цветков, общински консултант от Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР