Протест срещу решението на правителството за промени в устройствения план

...
Протест срещу решението на правителството за промени в устройствения план
Коментари Харесай

Протест срещу решението за Пирин за втора вечер затвори Орлов мост

Протест против решението на държавното управление за промени в устройствения проект на парк " Пирин " събра за втора поредна вечер жители, които се събраха първо на кръстовището на булевардите " Патриарх Евтимий " и " Васил Левски " и стигнаха до Орлов мост.

Вчера на последното си съвещание за годината държавното управление одобри ремонти в остарелия проект за ръководство на Пирин, които плануват ново строителство на голяма повърхност на националния парк. По-рано през днешния ден министърът на екологията Нено Димов съобщи, че измененията са уравновесени и не плануват градежи на хотели, а единствено на спортни уреди. По-късно от пресцентъра на министерството на екологията оповестиха, че Димов ще дава отговор на въпроси за парка " Пирин " онлайн във фейсбук на трети януари.
Протестът в петък събра повече хора от първата вечер и макар снеговалежа протестиращите още веднъж блокираха главното кръстовище в София. Те носеха афиш " Граждани против мафията ". Природозащитниците оповестиха, че ще стачкуват до смяна на решението на кабинета. Те скандираха " Мафия ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР