Протест срещу президента Румен Радев организираха граждани пред сградата на

...
Протест срещу президента Румен Радев организираха граждани пред сградата на
Коментари Харесай

Извънредно! Искат оставката на президента

Протест против президента Румен Радев проведоха жители пред постройката на президентството. Според недоволните президентът прави скандални изказвания, които опълчват нацията.

Протестиращите пред президентството желаеха оставката на президента, а не импийчмънт. Те са възмутени и от сравнението, което президентът направи с България и изказванието им, че " нарекъл България тресавище ".

Причините за протестиращите са свързани и с цялостното държание на Румен Радев и убеждението им, че президентът заема " проруски " позиции. " Пречи на държавното управление да работи и не се държи като натовски военачалник, а ние сме в НАТО ", съобщи участничка в митинга. Демонстрантите настояват, че са се организирали посредством обществените мрежи и митингът им не е привързан с партия.

Ето тези думи на президента Румен Радев провокираха недоволството: " Когато приказваме за Венецуела, когато държавното управление обществено показа претекстове за тази позиция, съгласно мен би трябвало да бъде по-внимателно. Това, че във Венецуела има тежка остра политическа, социално-икономическа, филантропична рецесия, рецесия на сигурността, която се усложнява в допълнение от тежка мигрантска рецесия освен това, че 4 милиона са напуснали страната. Защото доста елементарно българските жители могат да създадат прилика с ситуацията в България. Положението в България също, което до известна степен се дължи на дейностите на държавното управление. Да вземем единствено нашата мигрантска рецесия. Нека я съпоставим с Венецуела при 32 млн. население. Да съпоставим какъв брой българи са напуснали страната ". Тези думи на президента провокираха недоволството.

Източник: dir.bg и булфото
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР