Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор ще

...
Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор ще
Коментари Харесай

Протест днес във Варна кандидатурата на Гешев за главен прокурор

Протест против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор ще се организира през днешния ден, 24 октовмри във Варна. Събитието е планувано 9:30 часа пред Съдебната палата до градския фонтан на " Независимост ", научи Moreto.net.

" Водим една от най-важните борби - против опита на мафията да си назначи за още седем години своя марионетка за основен прокурор в лицето на Иван Гешев. Процедура, опорочена през цялото време, превърната в съревнование с един кон, без избор, без действителен спор и без конкуренция. Боец и група цивилен организации предложиха гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, само че държавното управление на Борисов, в лицето на министъра на правораздаването, отхвърли тази последна опция за действителен избор и се подчини на Пеевски и неговата воля Гешев да бъде назначен без да се поемат никакви опасности. В тази обстановка жителите останахме единствената мощ, която може да се опълчи на този превдварително решен " избор ", да се надигнем против мафията в устрема и да резервира контрола върху прокуратурата и правосъдната система ", гласи апелът на уредниците.

По същото време ще има митинг и пред Висшия правосъден съвет в София. Последният протест против единствения претендент за основен прокурор бе на 25-и септември.

В началото на месеца прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет единомислещо с 11 гласа " за " позволи Иван Гешев до чуване в процедурата за избор на основен прокурор на 24 октомври. Преди решението членовете на прокурорската гилдия проучиха професионалните и нравствените качества на Гешев. Заключението е, че той дава отговор на законовите условия да стане основен прокурор. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР