Протест срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите

...
Протест срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите
Коментари Харесай

Протест срещу избора на Сарафов в София

Протест против избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор се организира пред Съдебната палата в София. Десетки се събраха на мястото по традиция - там в продължение на месеци се протестираше против избора на Иван Гешев.

Протестът е проведен от " Правосъдие за всеки ", които имат и лична идея и гледище за правосъдна промяна. Към митинга се причислиха обаче и депутати от ПП/ДБ, които през днешния ден сложиха и ултиматум на ГЕРБ за осъществяване на съдружното съглашение.

Според " Правосъдие за всеки с избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор се прави опит за разстройване на правосъдната промяна. Те упорстват длъжността основен прокурор да бъде отстранена, да има същинска правосъдна промяна, както и да бъдат направени конституционни промени.

" И да, желаеме същинска Съдебна промяна с конституционни промени, а не следващата реплика от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор би трябвало да бъде отстранена, стига толкоз спектакъл! ", пишат от " Правосъдие за всеки ".

Назначаването на Сарафов е прелиминарен сюжет за подмяна на каскет с фуражка и това се потвърждава от скоростта на деяние на Висш съдебен съвет.

Подчертава се, че Борислав Боби Сарафов е човек от тъмното минало, носещ тежката сянка на тайните, зависимостите и неприятните практики в прокуратурата и следствието в последните 10 години, прочут със своята фамилиарност и конформизъм. Срещу него има два сигнала във Върховен касационен съд и е доста евентуално да се образува дело по новия механизъм за следствие на основния прокурор. Самият той непосредствено и обществено към този момент е излъгал, че не желае и няма да бъде основен прокурор или да извършва тази служба по никакъв метод.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР