Протест срещу фирмата, модерираща като субконтрактор на фейсбук българското съдържание

...
Протест срещу фирмата, модерираща като субконтрактор на фейсбук българското съдържание
Коментари Харесай

Протест пред Teluzz* заради цензура във фейсбук

Протест против компанията, модерираща като субконтрактор на фейсбук българското наличие в обществената мрежа - Telus, се организира под постройката на компанията, ръководена в Канада.

Лидерът на гражданско придвижване " БОЕЦ " Георги Георгиев и известният създател и протестър Манол Глишев поведоха демонстрацията против невижданата цензура на компанията. От месеци се твърди, че Telus обслужва кремълската агитация и заглушава с банове и разнообразни други механизми за рестрикции на свободното слово изразители на демократичната общественост. 

Според Глишев компанията се задвижва от капитали, генерирани от няколко властнически държавни управления в света, в това число властта в Москва. 

По-рано Боец предложения представители на Политическа партия и Демократична България да се причислят към митинга, само че депутатите дипломатично обявиха, че са отправили въпроси към служебното държавно управление за работата на фирмата-модератор и по този начин и не бяха видени на демонстрацията на пл. " Македония ". 

*Teluzz се трансформира в известния метод за изписване на името на айти компанията след каскадата от цензурирани ползватели на фейсбуй у нас, громящи съветската пропаганда 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР