Протест с искане за справедливост по делото за смъртта на

...
Протест с искане за справедливост по делото за смъртта на
Коментари Харесай

Близки на загиналия 14-годишния Филип блокираха движението в София

Протест с искане за правдивост по делото за гибелта на 14-годишния Филип блокира за малко придвижването пред Съдебната палата в София. Днес процесът продължава с чуване на очевидци на нещастието, при която детето беше прегазено на пешеходна пътека на столичната улица " Гурко " предишния септември от водач с алкохол в кръвта, карал с превишена скорост. Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров, който е с обвиняване за причиняване на гибел при възможен предумисъл.
Прочетете още
На предходното съвещание огромна част от в началото призованите очевидци не се явиха заради разнообразни аргументи.

" До в този момент водачът не е разпитван в съда. На него ще му се даде финален думата. Адвокатката му твърди, че ще потвърди, че осъщественото закононарушение е по несъобразителност. Питам аз по какъв начин с приложимост на алкохол, каране с три пъти по-висока скорост от позволената, жестоко лишаване преимуществото на пешеходец, ликвидиране на дете, по какъв начин по този начин по несъобразителност? Тук има предумисъл ", безапелационна е Николина Петкова, майката на Филип пред Българска национална телевизия.

" Готвим се за нови избори и се надявам тези, които ще изберем най-сетне да седнат и да създадат нещо за пътната сигурност. Защото всякога споделяме, България няма деца за ликвидиране, не раждаме децата си в България, с цел да бъдат убивани ", акцентира почернената майка.

Протестът е подсилен от " Ангели на пътя ".

" Отново сме на митинг. Затворихме през днешния ден булеварда в символ на митинг, през днешния ден не стартира предизборната акция на всички народни представители. Всеки път те дават обещание на предизборните си акции, че пътната сигурност ще бъде приоритет за тях. И всякога по-късно не им доближава времето. Още какъв брой деца би трябвало да платят с живота си, още какъв брой деца би трябвало да не влезнат в час и да не изпълнят фантазиите си, с цел да може господа депутатите да си свършат работата, за която народът им заплаща ", разяснява Петя Иванова от " Ангели на пътя ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР