Протест с искане оставката или дисциплинарното уволнение на директорката на

...
Протест с искане оставката или дисциплинарното уволнение на директорката на
Коментари Харесай

Родители готвят протест след инцидент с дете в забавачка в Горна Оряховица

Протест с искане оставката или дисциплинарното уволняване на директорката на детска градина „ Бодра промяна ” в Горна Оряховица провеждат родители, чиито деца употребяват услугите на заведението. Причината е тежък случай с 4-годишно момиченце, прикрит от обществеността от управлението на забавачката. Това оповестиха ядосани родители.

Преди дни необезопасен долап паднал върху лицето и тила на детето, след опит за взимане на конструктор от рисковата мебел. По изказване на родителите сега на случая в занималнята не е имало преподавател, а децата са гледани от помощния личен състав. Момичето е било оперирано. Фрактурата на носа се оказва доста тежка, защото детето има два счупени хрущяла, също така е травмирано от претърпяното.

„ Детските градини би трябвало да са несъмнено и умерено място за нашите деца – каквато явно не е ДГ „Бодра смяна“ в Горна Оряховица. Престъпно безхаберие – по този начин можем да определим държанието на Жанета Иванова – шеф на детското заведение. Обединяваме се в искане на нейната оставка или дисциплинарно уволняване! Отправяме зов към управлението на Община Горна Оряховица да вземе нужните ограничения това в никакъв случай повече да не се повтори! ”, безапелационни са родителите.

Оказва се, че след случая не е извикана Спешна помощ, макар контузията на момиченцето. Директорката даже не е уведомила община Горна Оряховица, че се е случил сходен случай.
„ След случая Жанета Иванова се пробва да излезе в отпуска, без да уведоми община Горна Оряховица и без да и бъде написана такава, с цел да се покрие, до момента в който всичко се размине! До ден сегашен отпуската й не е написана. Освен това директорката изяснява, че детето има виновност за случая! За всички тези нейни дейности желаеме тя да напусне заеманата от нея позиция! ”, допълват родителите от железничарския град.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР