Протест под мотото Да защитим доходите от инфлацията и работните

...
Протест под мотото Да защитим доходите от инфлацията и работните
Коментари Харесай

Протест на КНСБ и в Хасково за доходи и работа

Протест под мотото „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията “ провежда КНСБ от 11:30 часа на площад „ Свобода “ в Хасково.

Той е част от националната акция на синдиката и ще участва президентът му Пламен Димитров, осведомят от районната конструкция. Хасково е 20-та област в страната, където КНСБ провежда подобен митинг. Очаква се да се включат служащи от разнообразни сектори в района.

От КНСБ упорстват в Бюджет 2023 година да бъде очакван растеж на минималната заплата от 710 лева на 850 лева от 1 януари, нарастване на възнагражденията за служащите в системата на бюджетното финансиране с най-малко 12.5%, въвеждане на необлагаем най-малко еднакъв на минималната работна заплата и опазване на енергийните обезщетения. Без тях доста от работодателите в частния бранш предизвестиха, че ще стартират всеобщи уволнения – застрашени са сред 80 и 100 хиляди българи, сочат от КНСБ.

За 11 ноември от КНСБ и КТ „ Подкрепа “ провеждат протестно автошествие в София и протестен протест пред постройката на Народното събрание.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР