Протест на земеделските производители в София ще има и той

...
Протест на земеделските производители в София ще има и той
Коментари Харесай

Земеделците не се отказват от протеста, няма резултати по исканията им

Протест на земеделските производители в София ще има и той ще е на следващия ден пред Министерски Съвет. Имаме позволение за напредване на 80 селскостопански машини в центъра на столицата. Това съобщи пред публицисти на брифинг пред Столична община Ирия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите.



" Между 5.00 и 7.00 ч сутринта имаме позволение да движим машините към центъра на София, с цел да ги нареждаме за митинга на следващия ден. В момента на Богров има към 600 машини, 80 от тях ще се придвижат на следващия ден ", сподели Проданов.

Искане №1 на протестиращите съгласно думите му остава по тематиката за удължение на възбраната за импорт на украинско зърно.

" Ние желаеме да запазим българското произвеждане и да не бъде позволен този импорт ", сподели Проданов.



Симеон Караколев, ръководител на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация разяснява изказването на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, че до обяд през днешния ден проблемите сред държавното управление и зърнопроизводителите ще бъдат решени.

" Вероятно има въодушевление в политическите сили за решение на казуса и аз се надявам ние също да бъдем известени за метода, по който ще бъде решен. Ние нямаме нищо срещу това, което сме сложили като искане, да бъде задоволено на 100%. Очакваме да работим в конкретика и толерансът, който страната имаше в лицето и на Министерството на земеделието и в лицето на министър-председателя от съвсем една седмица би трябвало да е приключил работа и към този момент да са подготвени с съответни оферти и решения на поставените проблеми. Надяваме се, че ще има сделка. Не сме сядали на масата за договаряния, занапред чакаме развиване ", сподели Караколев.



Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР