Протест на украински граждани пред паметника Альоша в центъра на

...
Протест на украински граждани пред паметника Альоша в центъра на
Коментари Харесай

Украински граждани излязоха на протест в центъра на Бургас

Протест на украински жители пред паметника Альоша в центъра на Бургас. Те се афишират против експанзията на Русия и нападението над Украйна.

"Чувстваме се безсилни, нищо не можем да създадем, с цел да помогнем на нашите сънародници. Колкото дойдат през днешния ден. Надяваме се всички да бъдат с една обща цел - да спрат войната ", сподели пред украинката Александра Екимчук, която е измежду уредниците на митинга.

Заради позиционирането на съветски военни елементи по границата с Украйна, преди месец, общността на руско-езичните жители в Бургас още веднъж стачкува.

Украинските жители ще се съберат през днешния ден от 16 часа пред паметника на руската войска в Бургас.

През последните дни митинги на украинци и руснаци имаше и в София и Варна. Те издигаха плакати и скандираха апели за прекъсване на военните дейности.

Днес "Ройтерс " заяви, че регионът югозападно от Киев е бил ударен тази заран от две ракети. Според информацията една от ракетите е блъснала жилищна постройка. Не е ясно какви са били задачите.

А украинският президент Володимир Зеленски по-рано разгласи, че Украйна няма да хвръли оръжията и ще се пази.

До момента съветската войска е унищожила 821 обекта от военната инфраструктура на Украйна, заяви по-рано пред публицисти представителят на съветското Министерство на защитата ген. Игор Конашенков.

Сред тях са 14 военни летища, 19 командни пункта и информационни центрове, 24 зенитно-ракетни системи С-300 и Оса, 48 радиолокационни станции.

Свалени са 7 бойни самолета, 7 хеликоптера, 9 безпилотни летателни апарата. Унижощети са 87 танка и други бойни самолети, бронирани машини, 28 реактивни системи за залпов огън, 118 единици специфични военни машини, сподели още Конашенков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР