Протест на служителите на МВР на 8 ноември ще има,

...
Протест на служителите на МВР на 8 ноември ще има,
Коментари Харесай

Полицаите ще протестират, министърът на вътрешните работи се среща със синдикатите

Протест на чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 8 ноември ще има, от 13:30 часа, пред постройката на Министерство на вътрешните работи. Днес имаме покана за среща в 14:00 часа с вътрешния министър, тъй че може и да има смяна. Това съобщи зам.-председателят на СФСМВР (синдикатите на МВР) Илия Кузманов. Ще бъдем с маски, с дезинфектанти – никога няма да има нарушавания на публичния ред.
По думите му, когато се провеждали районните митинги на чиновниците на Министерство на вътрешните работи – общо 12, нямало контакт с страната. Искаме едно и също – да бъдем включени в администрациите, които получиха покачване на заплатите от 30%, сподели Кузманов пред Българска национална телевизия.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ще се срещне със синдикални организации на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Поводът е желаното нарастване на заплатите с 10% от 1 януари.

Сумата, нужна за нарастването на възнагражденията на 48 000 чиновници, е повече от 154 млн. лв.. В петък по време на парламентарния надзор Терзийски даде обещание, че нарастването ще стане факт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР