Протест на Синдикалната организация на МВР събра служители на реда

...
Протест на Синдикалната организация на МВР събра служители на реда
Коментари Харесай

Служители на МВР излязоха на протест с искане за по-добро заплащане и реформа

Протест на Синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи събра чиновници на реда от цялата страна пред постройката на Народното събрание. Исканията - по-добро възнаграждение и промяна, само че съгласувана със чиновниците.

Пари за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи в бюджет 2022-ра желаеха от синдиката на служителите на реда:

20 % най-малко. Нямаме желание да се пазарим, всичко под 20 % не ни устройва. Ние сме аполитични, самата работа нашата допуска да нямаме политически пристрастия. Но това, на което сме очевидци последните 13 години не ни дава никакво съображение да мълчим към този момент, съобщи Илия Кузманов, зам.-председател на СФСМВР.

Някои от участниците в митинга обаче споделиха, че недоволството не е единствено за пари.

Че би трябвало да има промяна, това е ясно на всички, само че тя става без наше присъединяване. А ние сме хората, които схващат по какъв начин би трябвало да стане тази промяна, сподели Евгени Резашки.

Да изразим неодобрение от несправедливостта към възнаграждение, към материални условия, сподели Цветан Кирков.

Ние сме хора със фамилии, които пазарим, живеем и считаме, че заслужаваме почтено възнаграждение, сподели Силвия Калчева.

Ако настояванията им не бъдат чути, от синдиката на Министерство на вътрешните работи се заканиха да продължат с митингите си. Днешното неодобрение беше подкрепено и от Синдиката на чиновниците в пандизите и от КТ " Подкрепа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР