Протест на екоактивисти се провежда тази вечер в София. Основното

...
Протест на екоактивисти се провежда тази вечер в София. Основното
Коментари Харесай

Протестиращи екоактивисти искат оставки на министри и кметове заради Черноморието

Протест на екоактивисти се организира довечера в София. Основното искане на протестиращите е прекъсване на противозаконните градежи по българското Черноморие. Организаторите разпространиха апела си в обществените мрежи, като към 10 000 души бяха декларирали наличието си на събитието във Фейсбук. Началото бе обещано в 18:30 ч. пред Министерския съвет, заяви кореспондент на.

Протестиращите желаеха оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, министъра на туризма Николина Ангелкова и тази на зам.-регионалния министър Николай Нанков. Също оставките на кметовете на Царево и Созопол - Георги Лапчев и Панайот Рейзи. Те обявиха, че " това не е еднократна акция и ще има още митинги ".
Исканията си те обявиха още през вчерашния ден:
1. Абсолютна възбрана за строителство върху предпазени зони.
2. Пълно прекъсване на всички градежи и планове по черноморието и планините, които се извършват в резултат на незаконосъобразни устройствени проекти и позволения за градеж.
3. Налагане на наказателна отговорност на всички длъжностни лица, които издават проекти и позволения за градеж в нарушаване на закона.

4. Незабавно осъществяване на всички задължения по Натура 2000 от страната.
5. Отнемане на концесиите, с които се злоупотребява. Нови състезания при цялостно вземане предвид на настоящото законодателство и при експлицитни условия за резистентен туризъм.
6. Незабавно възобновяване на унищожените естествени дадености от противозаконните градежи.
7. Оставка на Нено Димов.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР