Протест на актьори от Народния театър Иван Вазов“ се провежда

...
Протест на актьори от Народния театър Иван Вазов“ се провежда
Коментари Харесай

Актьори се събраха пред Народния в подкрепа на Морфов

Протест на артисти от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ се организира сега. Причината е напрежение в културната институция, което продължава към този момент месец. Скандалът стартира в края на октомври, когато режисьорът  Александър Морфов надраска врата на кабинета на пиара театъра Велислава Кръстева.

Министърът на културата Велислав Минеков заприказва за политически назначения и изиска цялостна инспекция на театъра и новото му управление. Последваха и оставки на основни лица, измежду които Захари Карабашлиев и Явор Гърдев.

„ Г-жа Кръстева е предпочела да е PR на Ахмед Доган и това е повода за митинга на Морфов. Нека не слагаме каруцата пред коня. Решението е госпожа Кръстева да напусне театъра “, разяснява филмовия продуцент Галина Тонева пред bTV. „ И аз по този начин мисля. Нека го направи, в случай че има достолепие, с цел да не се разправяме ние с нея “.

„ Протестът е в поддръжка на Александър Морфов. Този човек беше съвсем изпъден, а спектаклите му изпълниха залите “, добави Валери Йорданов, артист и уредник на подписката. Той е измежду звездите в най-касовата режисура на Морфов в Народния - " Хъшове ".

„ Нямам коментар “ - беше сбита по телефона Велислава Кръстева, потърсена за позиция. В момента в Народния спектакъл тече инспекция по случая с надрасканата врата на пресаташето на театъра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР