Протест има защото ножът е опрял до кокала. Заявили сме

...
Протест има защото ножът е опрял до кокала. Заявили сме
Коментари Харесай

В. Велев: Ножът е опрял до кокала - 15 000 души излизат на протест на 18-и май

" Протест има тъй като ножът е опрял до кокала. Заявили сме 15 000 души и 200 рейса за 18-и май. Исканията на работодателите са за стратегия за компенсиране на високите цени на тока. Имаме неразбираеми уверения, че помощта ще продължи през май. Само свръхпечалбите в АЕЦ " Козлодуй " са задоволителни да покрият цялата стратегия за обезщетения на всички небитови консуматори - 663 000 ". Това съобщи Васил Велев от АИКБ пред.

По думите му дълготрайните контракти сега у нас са на нерегулирано високи цени. " Европейски Съюз споделя, че ограниченията би трябвало да продължат докато е належащо. Затова би трябвало да има особено облагане на непредвидените облаги в енергетиката. Само за през днешния ден цената на ел. силата на мегаватчаса е със 100 лв. от горната страна. Цената за месец май би трябвало да е по контракта с " Газпром " би трябвало да е 123 лв., а в случай че е посредством контракт с медиатори - 175 лева Ние не знаем на 11 май какво сме изхарчили като газ за първите 10 дни на предприятията ни ", акцентира той.

Според него е нужна предвидимост. По отношение на превозвачите Велев счита, че се приказва с полуистини. " Европейска комисия преглежда опция за понижаване на акцизите под минимума. Трябваше да има разбор на действие на тол системата. Вдигането на таксите навсякъде при всички други рецесии не беше добра концепция. Стига се до обедняване на хора. Намаляването на Данък добавена стойност няма да усъвършенства обстановката за небитовите консуматори ", разяснява Велев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР