Протекцията от служители на МВР над Георги Семерждиев, който причини

...
Протекцията от служители на МВР над Георги Семерждиев, който причини
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Казусът Семерджиев показва системен проблем в МВР, не е престъпна група от 40 служители

Протекцията от чиновници на Министерство на вътрешните работи над Георги Семерждиев, който аргументи гибелта на две млади дами при злополука на столичния бул. „ Черни връх “, демонстрира систематичен проблем в министерството, не е просто „ чадър “ над съответен човек. Такава позиция изрази пред бТВ престъпният психолог Росен Йорданов. По-рано беше обявено, че към 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са осигурявали „ чадър “ на Семерджиев при многочислените му нарушавания на пътя.   

„ Нали не си представяте, че 40 индивида са една незаконна група, това е систематичен проблем “, разяснява специалистът.

По думите му, „ средата е по този начин проведена, че системата е подготвена да реагира по този метод “, това разрешава на авторитетни хора да си обезпечават сходна протекция.   

„ Нещата опират до организационната просвета в системата, до имунната й система “, уточни Йорданов.

Той означи, че действително случаите като този на Семерджиев не са доста и решението е в използването на наказванията, а не в това да се усилват.  

„ Наказанията би трябвало да поправят, да имат превантивна функционалност – те би трябвало да са навременни и неизбежни “, акцентира престъпният психолог.  

Той добави, че има проблем и с метода, по който се сортират чиновниците и през последните години има постепенна загуба на авторитет на специалността.

„ Това не е просто работа, от която ще получиш пенсия, имаш задача - да си покровител “, уточни Росен Йорданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР