Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „Героите

...
Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „Героите
Коментари Харесай

Общински съветници искат площад и градинка в района на Руското посолство да се казват Героите на Украйна и Борис Немцов

Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „ Героите на Украйна “ оферират общинските съветници от „ ГЕРБ-СДС “ Малина Едрева и Борислав Бориславов, и от „ Демократична България “ Веселин Калановски. Тяхно е предлагането и пространството сред бул. „ Драган Цанков “ и улиците „ Латинка “, „ Константин Щъркелов “ и „ Ф. Ж. Кюри “ да бъде наречено на името на Борис Немцов. В момента и двете пространства са безименни.

„ Предложението ни за именуване е стимулирано, на първо място от нуждата, градът ни да одобри значим алегоричен акт на взаимност с украинския народ, борещ се понастоящем за своята самостоятелност и териториална целокупност, както и в отбрана на проевропейската и евроатлантическата си ориентировка. Подобна самодейност е подхваната и подкрепена от огромна част от жителите на София, неправителствени организации, създатели и общественици, които обявиха това посредством писмени оферти за именуване, заявления, събития и митинги, в това число и пред посолството на Руската федерация “, се споделя в отчета за именуване на площадното пространство в регион „ Изгрев “ с името „ Героите на Украйна “.

В претекстовете за предлагането в София да има пространство наречено на Борис Немцов, общинските съветници показват потребността да се изрази взаимност освен с украинския народ, обект на несправедлива и неоправдана експанзия, само че и с тази част от съветското общество, която се опълчва на войната в Украйна, както и с над 14 000 задържани по време на митингите в съветските градове от Москва до Владивосток, с множеството създатели, публицисти, интелектуалци, които рискуват живота и свободата си като обществено изричат мнение в поддръжка на прекратяването на войната.

Малина Едрева и Борислав Бориславов от групата на „ ГЕРБ-СДС “ и Веселин Калановски от „ Демократична България “ показват, че София може да стане част от световната самодейност за поддръжка на Украйна посредством преименуване на обекти в непосредствена непосредственост до посолствата на Руската федерация и да застане паралелно с Атина, Вашингтон, Вилнюс, Копенхаген, Лисабон, Лондон, Осло, Прага, Рига, Тирана, Торонто, където сходни решения се разискват или към този момент са взети. Името на Борис Немцов пък носят площади във Вашингтон, Вилнюс, Прага и Киев.

„ Време е София да показва своята поддръжка към тези жители на Русия, които мечтаят и се борят за независимост и народна власт в личната си страна и заплащат за това с живота си “, се споделя в отчета.

Предстои двете оферти да бъдат гласувани от Столичния общински съвет, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР