Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакатеНеобходими Продукти● зелени

...
Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакатеНеобходими Продукти● зелени
Коментари Харесай

Обикновена обща туршия в бидон

Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакате

Необходими Продукти

● зелени домати
● краставици - корнишони
● моркови
● карфиол
● чушки - върхари
● чесън - 4 глави
● хрян - 3 корена
● целина - 1 връзка
● синап - 20 г зърна
● сол
● вода

Начин на подготвяне

Количеството на зеленчука не е несъмнено, според от това какъв е размера на вашия бидон, кои артикули предпочитате повече или какви имате допълнително. Подберете здрави зеленчуци, почистете и измийте доста добре.

Накъсайте карфиола на едри части (китки), доматите надупчете с вилица на 2-3 места а чушките срежете на кръст в долния край. Разделете чесъна на скилидки, не ги белете.

Подредете зеленчука в бидона, като го редувате от всичко по малко. Най-отгоре поръсете синапа и завършете с листата целина.

Пригответе си саламурата, тя е най-важният подробност в приготвянето на туршия.

За задачата измерете 10 литра вода в някакъв съд, претеглете 400 г сол и я разтворете във водата изцяло. Залейте зеленчука с готовата саламура и по този начин до момента в който тя покрие добре зеленчука.

Сплетете обръч от лозови пръчки и го поставете от горната страна, с цел да притисне зеленчука надолу при затварянето на капака. Оставете по този начин без да претакате за 3 дни, след което претакате всеки ден по един път, до момента в който туршията втаса, по този начин както я обичате. Това става за към две седмици.

След това разтваряме калиев сорбат за туршии в част от авансово източена саламура от бидона. Ако размерът му е 35 литра, разтваряме 35 г калиев сорбат, т.е. на 1 литър вода – 1 г сорбат.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР