Прости правила за здрав и пълноценен живот, почерпени от книгата

...
Прости правила за здрав и пълноценен живот, почерпени от книгата
Коментари Харесай

Десет повели на лечителя Петър ДИМКОВ за десет десетилетия живот

Прости правила за здрав и пълностоен живот, почерпени от книгата „ Рецептите на Петър Димков: Сто години за всеки ” 

1. Изграждайте живота си „ надлежно ” на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни „ разминавания ” сред вашия вид витални реакции и околната среда. Всяко противоречие „ хаби ” живота!

2. Утвърдете овреме най-подходящия за вас темп на живот. Подходящ е всеки темп, който разпределя натовареността отмерено в повтарящи се количества и шпации. Това основава доживотен жизнен тренинг.

3. Изразходвайте ежедневно несъмнено количество сила за придвижване - тичане, гимнастика, вървене. Движението е живот, застоят - гибел.

4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота благожелателно, ведро, избягвайте всевъзможни потискащи страсти - те „ попарват ”, износват, убиват организма (духа).

5. Усмихвайте се! Усмивката е здравословна - тя освен показва здравето, само че го прави.

6. Не прекалявайте в нищо и в никакъв случай! Не преяждайте - това е невъздържание с ястие (преумора на цялото тяло в ненужно храносмилане, което убива); не прекалявайте даже с труда – преумората също е „ неизлечима ”. И назад, не се отдавайте на свръхленост - това е „ невъздържание ” с бездействието.

7. Правете положително! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, тъй като по този начин помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

8. Бъдете любознателни! Любознателността е придвижване на духа, н есравнимо здравословно! Интересувайте се от живота - основното Условие да останете в него.

9. Не се бойте от заболявания! Това е наложително изискване да не боледувате.

10. Живейте и помагайте на всички да живеят добротворно!

Избрано от: „ Рецептите на Петър Димков: Сто години за всеки ” Николай Антонов, Изд. Гея–Либрис 
Снимка: petardimkov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР