Прост, но доста загадъчен експеримент, включващ огледало, предмет и лист

...
Прост, но доста загадъчен експеримент, включващ огледало, предмет и лист
Коментари Харесай

Как огледалото може да „вижда“ обекти зад лист хартия

Прост, само че много мистериозен опит, включващ огледало, предмет и лист хартия, стана прочут в TikTok... Направете го и вие и ще останете сюрпризирани...
Всичко наподобява напълно просто: поставете лист хартия върху огледало и по-късно поставете предмет зад него. Когато започнете да се движите, обектът ще се появи в огледалото, макар че е обособен от огледалото с лист хартия и на процедура няма по какъв начин да се види в отражението. Тези видеоклипове станаха вирусни в TikTok и други видео платформи, като потребителите се чудят „ от кое място огледалото знае, че обектът е там? “, написа IFLScience.
Учените се възползваха от всеобщата шумотевица, с цел да опишат още веднъж за огледалата и какъв брой „ странни “ са те. Всъщност огледалата са много обикновени, само че елементарно могат да накарат мозъка ни да закипи. Първата неточност е, че наивно имаме вяра, че огледалата обръщат облика. Изследователите означават, че позволяваме тази неточност заради обстоятелството, че хората са тип, еволюирал посредством наблюдаване на света към себе си. С елементарни думи, когато застанем пред огледалото и вдигнем дясната си ръка, ни се коства, че нашето отражение подвига лявата ни ръка. Всъщност това не е по този начин - ръката към момента е от  същата страна.
Учените напомнят, че в този миг би трябвало да спрем да се доверяваме на личния си мозък. Въпросът е, че огледалата в действителност не обръщат нещата с главата надолу, те ги обръщат от вътрешната страна на открито. Добър образец в този случай са ръкавиците, които са подобаващи за избрана ръка. Ако обърнете лявата ръкавица във вътрешността, тя ще пасне на дясната ръка и назад. Огледалата вършат същото – в действителност те основават и ни демонстрират една обърната част от света.
За обект, прикрит зад лист хартия, магията се случва, когато се движите - тъй като в този миг можете да наблюдавате закона на отражението в по-ясно деяние. Изследователите означават, че светлината към момента се движи по права линия, само че сега, в който удари огледало, тя отскача назад към очите ни под същия ъгъл. В резултат на това вътре в самото огледало се появява виртуален облик – обектът като че ли оживява от другата страна, в огледалото макар преградата на белия лист.
С елементарни думи, до момента в който има пътека сред обекта и очите ни, която удря огледалото под същия ъгъл, изображението на този прикрит обект ще се появи „ вътре “ в огледалото.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР