Прословутият милиардер Илон Мъск прогнозира, че съвсем скоро възможностите на

...
Прословутият милиардер Илон Мъск прогнозира, че съвсем скоро възможностите на
Коментари Харесай

Догодина изкуственият интелект ще надмине човешкия!

Прословутият милиардер Илон Мъск предвижда, че напълно скоро опциите на изкуствения разсъдък ще надскочат тези на човешкия подобен, в изявление за личната си обществена платформа X. Той  обаче посочи, че за задачата има и изискване, обвързано с задоволително наличност на електрическа енергия и хардуер, които да могат да задоволят условията на все по-мощната технология. 

" Ако определите общия изкуствен интелект (AGI) като по-умен от най-умния човек, то в случай че съм почтен, мисля, че това евентуално ще бъде реалност през 2025 година или пък в границите на две години ", разяснява Мъск в диалог с основния изпълнителен шеф на норвежкия държавен фонд (Norges Bank Investment Management) Николай Танген. 

Според него AI сега действително е стеснен от съществуването на електричество и че това е повода идната версия на Grok, AI чатбот на стартъпа xAI, да бъде подготвена до месец май, вместо по-рано. 



Както е известно, ексцентричният милиардер основа стартъпа xAI през предходната година като противник на AI, който съди, тъй като счита, че е изоставил главната си задача да създаде изкуствен интелект в интерес на човечеството, а не за персонална облага. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР