Проследявайки събитията от последните дни, свързани с “Пирогов, изразявам пълната

...
Проследявайки събитията от последните дни, свързани с “Пирогов, изразявам пълната
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Пълна и безусловна подкрепа за Пирогов

" Проследявайки събитията от последните дни, свързани с “Пирогов ”, показвам цялостната си и безусловна поддръжка към ръководителя на болничното заведение доктор Валентин Димитров и целия екип на “Пирогов ” против неприемливата надменност и експанзия, на които са подложени. " Това съобщи Делян Пеевски във връзка това, че съветникът на министъра на защитата Мустафа Емин употребявал връзките си и заплашвал медицински лица с последствия, откакто забавили прегледа и лекуването на детето му в " Пирогов ". 

" Смятам, че всички ние сме длъжни да изразим ясно и високо непримиримостта си към това самозабравили се служители, като Мустафа Емин, политици и каквито и да са се самонарекли, да си разрешават да унижават и обругават български лекари и медицински сестри, изисквайки “специално ” привилегировано отношение, употребявайки позициите си за оказване на напън и насила ", написа още в своя позиция на уеб страницата на ДПС депутатът Пеевски. 

" Още по-малко е възможно това, че вместо да понесе отговорност за позволената неточност и нарушаване, се прави опит целият този неприличен за причинителя случай да се придвижи на политическото поле ", добавя Пеевски.

В писмени пояснения на три медицински сестри и трима лекари се твърди, че Мустафа Емин, консултант на министъра на защитата Тодор Тагарев, е заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов ”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последствия. Медицинските лица имали конфликт с Емин вечерта на 28 август.

Тогава съветникът на министър Тагарев е посетил незабавната болница поради рана на главата на 2-годишния му наследник. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал кавги и е заплашвал. Това стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри. Самият Емин отхвърля да е заплашвал.

Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се постанова 7 минути здравната сестра да изяснява на господин Емин, че не могат да вкарат детето му в шоковата зала, тъй като се борят да спасят различен живот, по този начин шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров разяснява случая. 

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство желаеха шефовете на здравната и на отбранителната комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви държанието на Емин като корист със служебно състояние.

" Нашите лекари и медицински служащи изнесоха на плещите си кошмара на Ковид пандемията. “Пирогов ” и екипите му постоянно са на първа линия при най-страшните бедствия, произшествия и нещастия. Те заслужават само нашия почит и почитание! ", споделя още депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР