Просията или моленето за милостиня е една от най древните

...
Просията или моленето за милостиня е една от най древните
Коментари Харесай

Трафик на хора с цел принудителна просия

Просията или моленето за лепта е една от най античните специалности, просъществувала през вековете до наши дни. В годините обратно задачата на събраните средства по този метод е била построяването на църкви, лечебни заведения, сиропиталища. Днес просията се е трансформирала в рентабилен бизнес на проведени групи хора – нарушители и трафиканти.

Кои са евентуалните жертви на трафикантите на хора за насилствена милостиня? Обикновено това са необразовани лица или такива с ниска степен на обучение, трайно безработни лица, лица с физически или умствени увреждания. За жал жертви на тази безмилостна употреба доста постоянно стават деца.

Жертвите произлизат от региони с висока беднотия и безработица. Основни дестинации за трафикиране за милостиня са страните Гърция, Австрия, Германия, Франция, Италия, Швеция, Обединеното кралство. През летните месеци се ускорява вътрешния за страната трафик на хора за милостиня, деца и хора с разнообразни увреждания биват насочвани към огромните морски курорти.

По данни на ДАЗД в схеми на трафик за милостиня най-често се въвличат деца от 0 до 13 годишна възраст. Всяка година стотици малолетни и малолетни деца минават границите на страната принудени да просят в чужбина.

Ресурсен център за хора в неравностойно състояние „ Надежда за всеки “ оказва помощ на лица станали жертви на трафик на хора за употреба или лица застрашени от попадане в схеми за трафик.

С екипа на центъра можете да се свържете на адрес гр. Варна, ул. „ Сава ” № 2, на страницата ни във Фейсбук или на тел. 0885 300 019.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР