Проруската военна администрация, която управлява района около окупирания украински град

...
Проруската военна администрация, която управлява района около окупирания украински град
Коментари Харесай

В завладения Херсон ще има референдум за присъединяване към Русия

Проруската военна администрация, която ръководи региона към окупирания украински град Херсон, сподели, че се готви да създаде референдум за присъединение към Русия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Да, приготвяме се за референдум и ще го произведем “, сподели заместник-ръководителят на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов във видео, оповестено в „ Телеграм “. Той добави, че Херсонска област би трябвало да стане „ пълновръстен член “ на Русия.

Според появили се през вчерашния ден медийни известия някогашният украински кмет на Херсон Игор Колихаев е бил арестуван от съветските сили.

Наложената от Москва администрация на Херсонска област и преди е давала да се разбере, че има намерение през есента да провежда сходно допитване. Украинското държавно управление също от дълго време чака, че референдум, проведен по модела на анексирания Крим и в украинските сепаратистки области Луганск и Донецк, ще бъде създаден и в Херсон. Важният пристанищен град, ситуиран на брега на Черно море, е напълно под съветски надзор от началото на март.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР