Проруската партия Възраждане“ на Костадин Костадинов, национално известен като Костя

...
Проруската партия Възраждане“ на Костадин Костадинов, национално известен като Костя
Коментари Харесай

Защо прокуратурата проспа измамата по учредяването на „Възраждане“?

Проруската партия „ Възраждане “ на Костадин Костадинов, национално прочут като Костя Копейкин, е основана абсобютно нелегално, защото не е спазено главното условие на учредителното събрани да участват най-малко на 500 индивида. Това сензационно разгласи варненецът инж. Наум Наумов в изявление за подкаста на Ивелин Николов „ ИнтервюТо “. Наумов участва фамозното заседание на 2 август 2014 година в читалището на град Плиска и става очевидец на порочното забременяване на проруската групировка. За първи път се появява очевидец, който приказва за фалшификацията.

 

„ Аз по убеждения съм националист. Затова одобрих поканата на другари да присъстваме на учредяването на нова патриотична партия “, споделя Наумов. В уречения ден и час той и още четирима негови познати са в залата на читалище „ Просвета 1911 “ в град Плиска. Лъгани неведнъж преди този момент от патриоти месии, те вземат решение да не се включват персонално, а единствено да следят в профил.

 

Да напомним, че по това време ициаторът за основаването на новата партия Костадин Костадинов към този момент има популярност на политически хамелеон. Напуснал Вътрешна македонска революционна организация, откакто не се реализира фантазията му да стане ръководител, Костадинов минава през „ Атака “ и НФСБ, където упоритостите му за водач също бързо са попарени. През ноември 2013 година той е измежду хората, създали опит да основат първата крайнодясна партия в България отпред с уредника на Луков-марш Симеон Костадинов. След като профашистката групировка е порязана от съда, Копейкин взема решение да си сътвори своя. Така се стига и до насрочване на учредително заседание на 2 август 2014 в читалището на Плиска. По закон, с цел да бъде основана нова партия, са нужни най-малко 500 индивида. Важно условие, което Костадинов по този начин и не съумява да извърши.

 

„ В залата имаше 68 индивида, в това число аз и моите другари, които гледахме в профил. Останалите до нужните 500 са добавени след това с имитация, без те даже да подозират за това. Дори и да бяха пристигнали нужните хора, залата не може да побере повече от 120 индивида. След като Костадинов видя, че нещата не са наред, излезе на открито. Там имаше два буса с туристи, които отиваха към Плиска. Приближи се до групата и ги накара да се снимат. Явно са му трябвали фрагменти какъв брой доста хора са били на събранието “, споделя за порочното зачатие на възобновление инж. Наум Наумов.

 

Инж. Наум Наумов

Докато участват на бутафорната сценка, Наум Наумов и приятелите му се майтапят, че няма задоволително хора и учредяването ще се провали. Да, но не. За тяхно учудване, няколко месеца по-късно схващат, че всичко в читалището на Плиска е минало по ноти и партията е записана. Междувременно Костадин Костадинов стартира да натрупа известност в родната си Варна. По мемоари на хора от града по това време „ Възраждане “ няма финансови проблеми, въпреки да не е ясно от кое място идват парите. Костадинов с разнообразни кавги и клоунади съумява да си обезпечи медийно внимание.

 

В изявлението си инж. Наум Наумов повдига завесата и по тази тематика. Той споделя за срещи на Костя Копейкин с небезизвестния варненски олигарх Даниел Славов – Дънката, както и с Борислав Гуцанов, който през днешния ден е народен представител от Българска социалистическа партия и е един от най-доверените хора на Корнелия Нинова.

 

„ За никого във Варна не е загадка, че финансирането на Костадин Костадинов, с помощта на което сътвори „ Възраждане “ идва от Дидо Дънката и други познайници с мрачно минало “, споделя Наумов.

 

Малко, откакто схваща, че „ Възраждане “ е записана, мислено наумов стартира да споделя обществено за видяното от него на така наречен учредително заседание, само че ДАНС или прокуратурата не са го потърсили за информация или свидетелски показания. Властите не си вършат труда да го разпитат даже и през 2020 година, шест години по-късно, когато Софийската градска прокуратура внесе в съда искова молба за заличаването на партия „ Възраждане “. Тогава от прокуратурата също внезапно откриха, че на учредителното заседание не са участвали нужните 500 индивида. В преднамерено известие от прокуратурата се похвалиха с разкрити смущаващи фалшификации към извършеното на 2 август заседание. Проверката им демонстрира, че от общо 580 индивида, сякаш положили подписи при учредяването, 86 на същата дата са били в чужбина, други 120 споделили при разпитите, че не са участвали, а двама умряли месеци преди този момент. Искът за изтриване на „ Възраждане “ обаче бе порязан от съда с претекст, че отминалостта отсавна е изтекла и данните е трябвало да бъдат изнесени доста по-рано.

 

Днес, съвсем 10 години по-късно инж. Наум Наумов няма подозрение, че партията на Костя Копейкин не се разграничава по нищо от останалите български обединения, чиито шефове търсят бързо замогване от присъединяване си в политиката. И до момента в който Костадин, най-малко публично, турпа парцели, купени с неизвестно какви пари, лице на фамилния бизнес става неговият първи братовчед Николай Костадинов. Както си му е редът, брат`чедът също гради политическа кариера. След кметските избори през 2019 година, само че кито Костя Копейкин благодарение на депутата от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов стигна до балотаж във Варна, родственикът Николай е назначен за началник на групата общински съветници на „ Възраждане “ в морската столица. След пробива на национално равнище за малко е и народен представител, само че на локалните избори предходната година още веднъж става консултант. Паралелно с политическата си кариера Николай Костадиков стартира и мощен бизнес. По една случайност неговият старт стартира с възхода на „ Възраждане “ – Николай самичък се хвали, че компаниите му имат милиони левове годишен оборот. Основният му бизнес обаче е с кафе автомати.

 

„ Николай Костадинов е образец по какъв начин се вършат пари от политиката. Още щом стана консултант, компанията му съумя да сложи автомати във всички държавни и общински здания във Варна. Нито един от тях няма фискален автомат и връзка с Национална агенция за приходите, въпреки това да е наложително, само че управляващите се вършат на разсеяни “, споделя в изявлението си инж. Наумов.

 

Явно стремглаво разрасналия се бизнес на братовчеда Николай Костадинов не е напълно без проблеми. През 2022 година незнайни забиха кирка в капака на колата му. Прийом, който постоянно се употребява от хора в подземния свят, с цел да бъде даден знак. От свимката, която роднината на Костя Копейкин разгласява във Facebook, стана ясно, че въпреки и на думи да е безжалостен русофил, босът на кафе автоматите не кара „ Москвич “, а е избрал омразната западна марка „ Мерцедес “, освен това S- класа.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Възраждане “ Костадин Костадинов Костя Копейкин Ивелин Николов „ ИнтервюТо “ инж. Наум Наумов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР