Проруската партия Възраждане и творението на бившия чалга певец Трифонов

...
Проруската партия Възраждане и творението на бившия чалга певец Трифонов
Коментари Харесай

"Възраждане" и ИТН напуснаха залата заради гледането на промените в Конституцията

Проруската партия " Възраждане " и творението на някогашния чалга артист Трифонов " ИТН " напуснаха пленарната зала за гледането на измененията в конституцията на второ четене. Българска социалистическа партия, която също се разгласи срещу промяната в главния закон обаче, остана и даже се зачуди за какво другите са си тръгнали.
 
За овакантяване на залата първи прикани Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. През последните дни парламентарната му група също се включи в опитите за бойкот на пленарните съвещания дружно с " Възраждане " и Българска социалистическа партия тъкмо поради конституционната промяна.
 
 Тошко Йорданов, Има Такъв Народ Тошко Йорданов, Има Такъв Народ Източник: Zonanews
След него на трибуната излезе и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който прикани хората си за същото, след което депутатите на двете групи напуснаха дружно. Той се закани, че партията му ще приготви тъжба до Конституционния съд, в която ще се включи и Има Такъв Народ. За това са им нужни 48 депутатски подписа - тъкмо колкото имат двете групи.
 
 Костадин Костадинов, Възраждане Костадин Костадинов, Възраждане Източник: Zonanews
Изненадващо, Българска социалистическа партия реши да остане в залата, макар че алените депутати се заканиха, че няма да са в залата, ядосани на почналия ремонт на МОЧА (Паметника на руската армия). Лидерката на социалистите Корнелия Нинова се закани, че хората ѝ ще останат, с цел да гласоподават срещу всяка една смяна.
 
 Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
" Това, което вършат " Възраждане " и " ИТН ", е най-малкото любопитно. Ако бойкотират този развой, въпросът е за какво сред първо и второ четене са внесли десетки оферти за смяна. Ако някой бойкотира нещо, не прави по този начин ", разяснява Нинова и изясни, че групата ѝ не е внесла нито едно предложение, тъй като са кардинални.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР