Пропуските на НСО са огромни. Тук не става за снежни

...
Пропуските на НСО са огромни. Тук не става за снежни
Коментари Харесай

Николай Събев:Няма данни за български шофьори, останали в Украйна

Пропуските на НСО са големи. Тук не става за снежни топки, а за това, че бяха поругани знаци на българската държавност и народен празник. В един миг си зададох въпроса допустимо ли е НСО да бъде употребен като политически инструмент от „ Възраждане ". Така министърът на превоза Николай Събев разяснява случилото е на Шипка на Националния празник 3 март в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

В писмото, изпратено до президента, той упорства за предварително преустановяване на мандата на началника на НСО, защото той не е направил нужното да отбрани българския интерес. „ Аз молих към президента - в този момент е моментът да покажем силата на българската държавност, да не допуснем поругаване на българските знаци на държавност. Очаквам българският президент в този миг, когато се води война покрай България, да застане паралелно до българския министър председател и дружно да изградят една мощна държавност ", съобщи министър Събев.

Няма прокуратура, която подсигурява, че законите се съблюдават. Сега се оказва, че нямаме и НСО, която да подсигурява сигурността на президента, на премиера и на ръководителя на Народно събрание. Той акцентира, че българският закон не разрешава и глоби дейности, които са свързани с подбудителство на принуждение или ненавист, обществено подбудителство към тероризъм или война. „ Това сега се случва в България. Това са сътрудници и провокатори, които желаят България да остане с разградена държавност. Те имат интерес да нямаме мощна страна ", съобщи Събев.

Министърът на превоза съобщи, че няма данни за български водачи, останали в Украйна.

За момента жп превозът не е затворен за съветските жители. „ Нещо повече - на 3 март имаше репатрационен полет. Имахме искане от съветска самолетна компания да кацне на летище „ София ", с цел да може съветски жители да се завърнат в Москва. Ние се съгласихме за пряк подобен полет, тъй като ние не водиме война против съветското население ", разяснява Събев. Полетът е бил очакван за извеждане на 180 души, а са се качили 70, добави той.

Министерство на превоза е съгласувало и удостоверило опцията да бъдат затворени българските пристанища за съветски. „ Ние имаме народен интерес войната да спре. Това е допустимо най-ефективното сега, което може да се случи. Това се съгласува сега - министър Генчовска е в Европейска комисия и разясняват тези неща в Брюксел, желаеме съгласуване дружно с Европейска комисия ", съобщи министър Събев.

Уволнението на заместник-министъра на превоза Илия Илиев и двама от членовете на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ " Николай Събев изясни с желанието за бързи промени и преструктуриране. „ Ако те не си извършват уговорките, авансово се разбрахме - който не успее си отива. Те не съумяха от позиция на темпове, сигурност, подготвеност ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР