Промяната в урината (или липсата на такава) не е единственият

...
Промяната в урината (или липсата на такава) не е единственият
Коментари Харесай

Необичайните симптоми, които издават проблем с бъбреците

Промяната в урината (или неналичието на такава) не е единственият признак на вероятни проблеми с бъбреците.

Важно е болестта да се диагностицира, преди да настъпи прекомерно съществено увреждане на тъканите. За страдание има малко предупредителни признаци, които се демонстрират в ранните стадии на хронична бъбречна непълнота.

След като болестта прогресира, могат да станат явни повече признаци. Те включват:
нараснало кръвно налягане несъразмерна отмалялост проблеми със съня отичане на краката или глезените (което по-късно прогресира и в други елементи на тялото) постоянно забравяне и проблеми с концентрацията гадене или повръщане понижен вкус и загуба на тегло мускулни конвулсии или крампи сърбеж на кожата Невероятната изгода от кафето за бъбреците
Кафето е една от най-популярните освежителни питиета в света. Учените са разкрили, че то може да предотврати заболяване, което визира 15...
Прочети повече
Но всички тези признаци могат да бъдат свързани и с други здравословни положения - ето за какво доста хора ги подценяват. Важно е да обърнете внимание на всички необикновени признаци и да ги споделите с вашия доктор, изключително в случай че при вас са налични рискови фактори за бъбречно заболяване.

С напредването на болестта може да изпитате болежка в гърдите и зной. Може също по този начин да започнете да уринирате по-често. Незабавно се консултирайте със експерт, в случай че забележите кръв в урината си или в случай че уринирането е мъчително.

Как може да се предотврати бъбречно заболяване?

Най-добрият метод за попречване на бъбречно заболяване е да се понижи въздействието на рисковите фактори. Здравословното тегло, физическата интензивност и диетата с ниско наличие на мазнини могат да понижат шанса а пораждане на проблеми с бъбреците, свързани с метода на живот. 
Имате проблеми с бъбреците? Това е най-лесният метод да си помогнете
Бъбреците имат доста значима функционалност в тялото ни. Те контролират количеството на водата и ни оказват помощ за изчистване на отрови и отпадъчни п...
Прочети повече
Но има и неконтролируеми рискови фактори, като фамилна анамнеза или диабет вид 1. В случая единствената алтернатива са постоянните прегледи и управление на главното заболяване.

Намаляването на количеството употребявана сол също може да докара до позитивна смяна. Избягвайте да добавяте прекомерно доста сол към храната си и деликатно проверявайте етикетите на готовите артикули за наличие на натрий в тях.

Въздържането от алкохол и прекъсването на тютюнопушенето също може да понижи риска от бъбречни болести.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да анулира прегледа при експерт, както и да се употребява за самодиагностика и самолечение!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР