Промяната в училищното образование започва от подготовката на бъдещите учители.

...
Промяната в училищното образование започва от подготовката на бъдещите учители.
Коментари Харесай

Министър Цоков: Промяната в училищното образование започва от подготовката на бъдещите учители

Промяната в учебното обучение стартира от подготовката на бъдещите учители.

Това акцентира министърът на образованието и науката проф. при разкриване на национална конференция за планово основаното образование в българското обучение. По думите му през предходната година е направено допитване измежду повече от 3 000 млади учители, което е посочило, че не употребяват задоволително нововъведения в методите си на преподаване.

“Необходимо е редом да работим за смяна на образователните стратегии, само че и да фокусираме старания в образованието на бъдещите учители ”, акцентира министър Цоков. Той подчертава, че програмата на МОН, по която се провежда националната конференция, е измежду положителните образци. “Именно с сливане на знанията и уменията на академични преподаватели и учители от предучилищната и учебната фаза могат да се намерят най-хубавите решения ”, добави министърът.

Проф. Цоков подчертава, че точно нововъведенията и дигитализацията са бъдещето и просветителната система към този момент изостава във внедряването им. “Оценяването ни също би трябвало да бъде променено, като насърчаваме образуването на умения и пълномощия в децата ”, сподели още той. 

В рамките на конференцията се провеждат и работни групи, в които академични и учебни преподаватели разискват създаването на планово основани обучителни стратегии за възпитаници от 1. до 4. клас.

В конференцията по Национална стратегия „ Квалификация на педагогическите експерти “ вземат участие повече от 100 преподаватели от университети и учебни заведения от цялата страна, а хазаин е Департаментът за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас. В откриването на събитието присъединяване взеха и кметът на Бургас Димитър Николов, и зам.-кметът Йорданка Ананиева, оповестиха от пресцентъра на МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР