Промяната се наложи след като Административният съд и Комисията за

...
Промяната се наложи след като Административният съд и Комисията за
Коментари Харесай

Внимание, Родители! Ето Ги Новите Критерии За Прием На Децата В 1-Ви Клас! Всичко Се Променя!


Промяната се наложи откакто Административният съд и Комисията за отбрана от дискриминация нападнаха редица от критериите за банкет.

Според новите критерии децата са разграничени в четири групи.

В първата са деца с непрекъснат адрес в региона на мечтаното учебно заведение неизменен повече от 3 години. Те имат максимален късмет да бъдат записани.

Следващата група са деца с адрес в региона повече от една година, само че променян през последните една до три години.

В третата са децата с променян през последната година адрес, а в последната - деца с адрес отвън региона на учебното заведение.

" В тази версия на разпоредбите, те са доста по-обективни, доста по-стриктни, разрешават доста по-обективен банкет в съответните учебни заведения ", съобщи Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община пред Българска национална телевизия.

И още, в случай че се окаже, че децата надвишават броя на местата, ще се ползват спомагателни критерии - братя и сестри в учебното заведение, деца-сираци, или с увреждания и деца, приключили предучилищна група в учебното заведение.

Миналата година родители всеобщо са посочвали адреса, на който живеят като адрес и на който работят и по този начин са събирали повече точки. Сега критерият месторабота е отстранен, а за по-сигурно уседналостта от над три години ще се ревизира.

Съответната община ще издава документ, който ще удостоверява, че лицето има тази уседналост.

Новите критерии ще се разискват до 5 февруари, по-късно се чака да бъдат признати от Общинския съвет.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР